Isfiske på Stavsjøen. 20. mars 2011

Hei, I dag var flokken på isfisketur. Vi møtte 8 forventningsfulle småspeidere, søsken og foreldre ja til og med besteforeldre på parkeringa ved Abrahallen. Ja, noen var så ivrige at de måtte bare ta skiene fatt og komme seg inn i marka, før alle hadde kommet! 

Så da jeg kom fram til fiskeplassen var allerede den første fisken tatt. Vegar fra troppen hadde da hatt en kort brifing i hva som er lurt når vi skal fiske på islagt vann, så ble de først fiskehullene boret. Isen var hard og tykk, men med litt voksen hjelp kom isboret igjenom. Mens andre konsentrete seg om å få fyr på bålet. Ja det var full aktivitet på isen og på øya der vi hadde slått leir for dagen. Så kom det flere begeistra rop fra fiskerne, det napper! Vegar var straks på pletten, hjalp til og foreviget øyeblikket. Det var faktisk noen som fikk sin første fisk! Etter ei god stund på isen, var det godt å varme seg litt ved bålet og samtidig få i seg litt varm drikke. Pølsepinner ble spikket og pølser stekt på et utmerkt bål! Takk til bestefar bålpasser. Etterhvert gikk noen seg en tur på ski, mens andre fant veien tilbake til fiskehullene. Og jammen bet ikke fiskene på nytt. Artig å få fisk, selv om ikke størrelsen var så stor!

 

Takk for en hyggelig dag på isen.