Gruppetur med kanopadling og pionering på Drakstsjøen, 20.-22. mai

Charlottenlund speidergruppe hadde sin første gruppetur denne helga. Troppen møtte opp fredag kveld og flokken kom etter lørdag formiddag.

Det var en gjeng forventningsfulle speidere fra troppen som møttes ved Drakstsjøen fredag kveld.

Oppmøtested var lagt et stykke fra leirområdet og den første utfordringen ble å laste tunge sekker i kanoene for deretter å padle til leirområdet. Været viste seg fra sin gode side og vi fikk en flott tur på blikk stille vann.

 

Patruljene fikk selv velge om de ville bygge seg gapahuk eller annet primitivt overnattingssted eller om de ville overnatte i telt. Noen valgte det første, noen det andre alternativet. Felles for alle 4 patruljene, uansett valg av bopel og leirområde, var kunnskap, samarbeid og selvstendighet. Lederne vil også berømme speiderne for deres engasjement. Noen drev på med surring og frakting av rajer langt utover kvelden og så ut til å trives med arbeidet – og resultatet ble supert J 

Lørdag morgen, etter felles samling, inntak av frokost og gjennomgang av padleteori, dro vi ut på en lengre padletur. Været var fortsatt strålende og jeg tror speiderne nøt den gode følelsen det å være på vannet kan gi (jeg gjorde det i alle fall). I Professor Drøvels ånd kunne vi skape oss en illusjon av å padle rundt som brødrene Dahl på ”Overfloden” i vår egen ”Elvegris”.

Vel tilbake til leirområdet hadde flokken ankommet og fått satt opp sin lavvo. Småspeiderne var ivrige på å komme seg ut i kanoene de også, og de fikk prøve seg på vannet i nærheten av leirområdet sammen med speidere fra troppen og lederne. Troppen brukte ettermiddagen på matlaging og videre pioneringsarbeid.

Flokken fikk i oppgave og jobbe med knivmerket. Vi gikk først gjennom litt teori i forhold til bruk og vedlikehold av kniv, deretter fikk ungene i oppgave å spikke seg et redskap. Flere jobbet iherdig med dette. Noen av ungene i flokken var med på tur for første gang og de tok utfordringen på strak arm. Flokkungene er nysgjerrige, kunnskapstørste og samtidig litt ”virrete” som jeg velger å kalle det. Det er artig å observere og veilede ungene gjennom matlaging, leirbygging og andre praktiske oppgaver. ”Øvelse gjør mester” sies det og det har jeg virkelig tro på.

Så var det tid for felles leirbål. Flokkungene gledet seg til å spise godteri ved bålet og å se og delta på innslagene som troppen hadde forberedt. Alle så ut til å kose seg stort. Andreas åpnet leirbålet og det ble både sang, rop og leker. Det var en gjeng trøtte, men glade speidere og ledere som avsluttet kvelden ved vannkanten og krøp inn i soveposene i lavvoen, gapahukene og teltene.

Søndag ble det igjen tid for padling, troppsspeiderne fikk med seg hver sin flokkspeider i kanoen og fikk en fin padletur i området. Noen var igjen på leirområdet og bar rajer fra veien og ned ved vannet. Andreas og noen speidere fra troppen bygde et tårn og fikk øvd litt ekstra på surringer. Planen er å bruke rajene til pionering når troppen igjen skal på tur i midten av juni.

Speidere og ledere i Charlottenlund speidergruppe hadde, kort oppsummert, en fin helg på Drakstsjøen. Flott vær og flinke unger bidro til å gjøre helga til en flott speideropplevelse.

 

Marthe

Bilder: Vegar, Monica og Bente (NB – det er 3 gallerier, så når et er ferdig må du klikke på neste bilde. Linker til nettalbum med enda mer bilder helt nederst i artikkelen)

 

Nytt galleri – klikk på neste bildeWink

 

Nytt galleri – klikk på neste bildeWink

 

 

Bilder Bente

Bilder Vegar

Bilder Monica