Gruppeturen i juni 2012

Helga 15-17 juni var vi på felles tur for Tropp og Flokk. Denne gangen gikk turen til Skjelstadmark i Stjørdal. Første kveld gikk med til å rigge leir.

 

Lørdag morgen startet vi tidlig, med felles God Morgen,der vi også pratet litt om dagens gjøremål. Formålet med denne turen var hovedsakelig kanopadling på Almovatnet.

 

Flokken fikk en innføring i kanoteori av Bente mens Troppen hjalp til med å få kanoene på vannet. Etterpå hadde vi en padletur der vi skulle samle opp bokstaver til en rebus. Vi gikk i land underveis, uten at vi fant så mye spennende å se på der. På returen hadde det blåst opp en del, slik at det ble en tøff padletur tilbake. Etterpå var vi temmelig slitne….. Da vi kom tilbake til leiren begynte vi på middagen, og mange jobbet veldig bra med å skjære grønnsaker, steke kjøttdeig og pakke inn bakepoteter til bålet.

Da Troppen kom noen timer senere var de glade for å få servert ferdig middag. De hadde vært ute på en mye lengre kanotur med kanoorientrering, og var også blitt overrasket av vinden. Etter middagen startet vi alle med å lage portal og bordbenk til leiren. Det var en stor jobb å kutte ned så mange raier, men store og små jobbet godt sammen. Det var en artig oppgave der speiderne i Troppen hadde masse å lære bort til Flokken.

Etter frokost søndag fortsatte vi med byggeprosjektet. Søsken og foreldre kom for å være med på sommeravslutning og det var mange som beundret byggverkene. Vi rakk akkurat å bli ferdige før vi fikk besøk! Vi serverte saft, kaffe og sveler som speiderne stekte. Til slutt hadde vi en konkurranse med poster, der alle deltok.

Alt i alt en vellykket tur, der Flokk og Tropp hadde det fint sammen!