Flokktur til Hyllvatnet oktober 2012.

001Helgen den 20. til 21. oktober var det klart for flokktur til Hyllvatnet i Malvik.

Det var mange som hadde gledet seg til kanotur og 17 av 20 flokkunger møtte opp denne helgen.

 

Vi var tre ledere og en far som stilte opp. Første oppgave var å sette opp leir og ungene måtte diskutere seg fram til hvor lavvoene skulle stå. Deretter måtte de sette opp lavvoene, et tøffingtelt og ledertelt. Det gikk fint og da var vi klar for en liten lunsjpause før vi satt ut i kanoene.

Flere av ungene begynner å bli flink til å manøvrere seg i kano og padlet trygt av sted. De som ikke hadde padlet mye før delte kano med de voksne for å øve seg litt ekstra. Det hadde tydeligvis vært ganske kalt, fordi det var litt is på vannet. Det var spennende og ungene tok på seg jobben med å være isbrytere.

To av peffene, Vala og Emil, fikk en oppgave å hjelpe Simen og Ingrid med å ta knivmerke og alle fire gjorde en god jobb. Andre øvde seg i bruken av sag og øks.

Plutselig måtte vi ha en stor redningsaksjon. Arnstein hadde padlet seg en liten ekstra tur, men var så uheldig at han «mistet» årene. Da var det mange ivrige og hjelpsomme speidere som kastet livlinje til den uheldige kanopadleren. Heldigvis fikk vi reddet Arnstein opptil flere ganger.

051Speiderne måtte også lage et bål til matlaging og det gikk fint. Til slutt hadde vi et superbål og stekte hamburgere til alle sammen. Det smakte godt i sultne speidermager. Etter maten surret vi sammen en trefot og ordnet med utbygging av gapahuken.

 

Da var alt klart for leirbål med faste innslag og rop. Det blåste dessverre litt under leirbålet og det var helt mørkt, det var derfor mange som ønsket å krype opp i posene og ligge i lavvoene og prate sammen. De var nok ikke klar over at klokken var ti på åtte.

Det var kanskje ikke så rart at det var mange som våknet tidlig. I sjutiden var sikkert samtlige speidere våkne og klare for en ny dag, det hjalp ikke at lederne sa at det fortsatt var natt! Frokost og så rett ut i kanoene. Siden var det på tide å pakke sammen utstyret og ta ned lavvoene. De siste vi hørte var: «Når blir neste kanotur».