Isfiske på Hestsjøen, 10.feb.13

f 90 I dag hadde vi Familiedag for Flokken på Hestsjøen i Malvik.

Spente småspeidere med søsken, foreldre, besteforeldre og resten av slekta, trosset kulda og fant veien ut på isen.

Med flere isborr, godt med spader og varme sitteunderlag var det bare å finne seg tilrette.

Etterhvert var det flere ivrige fiskere med både ett og to hull i isen. Noen var litt beskymret, “kan isen gå opp?” Men i dag var det ingen fare, 60cm med stålis! “Når kommer fisken, da?” var neste spørsmålet, og “Hva tror du den liker best? Magot, reker eller hvitost?” Tja ikke godt å si.

Med ett hørte vi, fra ett hull litt lenger utpå isen: “FISK!!!” Ungene stormet ut for å se, og der var det jammen meg en fin ørret, av passe steikestørrelse! Da startet den store fiskeiveren. “Napper det hos meg nå?” “Neei, først hos meg!” Nå viste de at det i allefall var fisk å få!

f 63

 Men etter ei stund var det godt med et fint bål og varme både fingre og pølser på! Kaffe, kakao, og solbærtoddy varmet opp en kald kropp eller to, mens fiskehistorier og speiderhistorier satt løst rundt bålet.

“Pappa det napper!!” ble det ropt fra en ivrig speider, som var på sitt aller første speidermøte! og han fikk fisk også! Litt av en dag! Så da var bålpraten over og alle ungene sprang igjen ut til pilkestengene sine for å se om det var flere fisker der! Og jo sannelig var det en til som fikk fisk. Så ble det stilt igjen… eller stilt? Ungene skravlet vel så mye at fisken forsvant!

Etterhvert ble det litt kaldt, og det var da det kom fra ei lur bestemor: “Hvem vil leke ringsura med meg?” Og med noen runder rundt i ringen var vi gode og varme igjen. Og klare for den siste økta med fisking! Men fisken var og ble borte for oss! Tre fine stekeørreter ble dagens fangst!

 

Vi takker for en flott dag, til alle som stilte med godt humør og fiskelykke!

 

Her er noen bilder fra turen: