Flokktur til Stykket mars 2013

c 135

Endelig hadde denne helgen (9.-10. mars2013,)  kommet og Flokken skulle på skitur inn til Stykket.

Mange var spente fordi det var første skituren med tung sekk. Derfor hadde vi invitert foreldrene til å ta seg en dagstur og gå sammen med oss inn til hytta.

Været kunne vi ikke klage på, selv om det var litt kaldt var det blå himmel og godstemning i løypene.

 16 speidere, 4 ledere og 6 foreldre startet turen inn mot hytta. Noen brukte kort tid og andre brukte lengre tid, men alle kom fram med godt humør. Det er utrolig kjekt med hjelpsomme foreldre, som ikke bare motiverer og hjelper sine egne barn, men bærer fellesutstyr og drar pulken i tillegg. Tusen takk til dere!

Når vi kom fram spiste vi lunsj og etter det var det frilek ute i snøen. Det tok ikke lang tid før de hadde bygget en super hoppbakke og viste oss «gamlingene» hvordan man hopper på ski.

Målet med turen var blant annet å lære litt om førstehjelp og etter hvert satt vi oss sammen i den fine snø-sofaen som noen av fedrene hadde bygget. Dr. Arnstein gikk igjennom en god del teori og speiderne var flinke til å lytte og delta.

Neste punkt på programmet var den klassiske flaskeløypebanen. To og to patruljer skulle samarbeide med å bygge en bane, som skulle ha hopp og vending, slik at flasken snudde seg midt i banen. Det var stor iver og i tillegg ble det bygget tribuner, mål og pynt rundt og kring. Begge gruppene klarte oppgaven fint og det var små marginer.

Men plutselig fant vi flaskepost i den ene bakken. Den var fra to sjøflyspeidere , som hadde nødlandet i nærheten av hytta. De var skadet og trengte førstehjelp. Som sanne speidere er vi Alltid beredt og dro av sted med pulk, tepper og førstehjelpsutstyr. Det tok ikke lang tid før de fant de skadde speiderne, som for øvrige lignet veldig på Emil og Niclas, og begynte å spjelke brukne bein og behandle småskader. Med hjelp fra Arnstein lagde de en pulk av ski, staver og liggeunderlag og fikk brakt begge pasientene ned til hytta. Masse bra innsats og flinke speidere i aksjon.

Etter middagen jobbet de litt med sitteunderlagene de har tovet og så hadde vi en evaluering av førstehjelpsøvelsen. Det var ganske kalt ute så leirbålet ble erstattet med et peisbål. Mye sang, mange vitser og øvde innslag gjorde dette til en hyggelig avslutning på en fin dag.

På søndagen var det strålende vær, så etter frokost og rydding var det rett ut på ski. De lagde en ny hoppbakke og satt i gang med en skihoppkonkurranse. Det var mange imponerende hopp! Før vi satt turen hjemover spiste vi lunsj og vasket ferdig hytten.

Jeg blir like glad og imponert hver gang vi er på tur, når jeg ser hvor hjelpsomme, oppfinnsomme, inkluderende og resurssterke disse ungene er – for en herlig gjeng.

På vegne av lederne,

Olla