Trønderspeiderne i Friluft 2013, for flokken

A 108Da  var kampen om “Kampen om Kronhjorten” som er kretskonkurransen for Småspeiderne, over for i år, og vi vant!!

Målet vårt var å få alle fire patruljene blant den øverst halvdelen av resultatlista. Og med 1.,  2.,  6. og 11. plass av 22 startende småspeiderpatruljer må vi si oss mer enn fornøyd!

“TrønderSpeidere i Friluft” ble i år arrangsjert på Stornesøra på Inderøya. Ett utrolig flott sted å ha konkuransen.

 

Flokken kom først lørdagmorra, med oppstilling for info og innsjekk kl.11.00. Etter gode matpakker og gjorde vi oss klare for ei rundløype som satte kreativiteten og inteligensen i sving. Her var det godt samarbeid som var viktig for å få løst oppgavene til best mulig resultat.

Oppgavene varierte fra plantekjenskap, speiderhistorie, orientering, knuter, speiderloven, førstehjelp, dyr og miljøvern.

De viste stor iver og pågagsmot under løypa. Samarbeidet fungerte utrolig godt og det gav resultater. Småspeiderne gav utrykk for at oppgavene var artige og spennende. A 039

Etter vel fire timer med konkuranse, synes både deltakere, dommere og ledere at det var godt med mat. Det var ordnet med felles grill for flokkene i fjæra. Så da ble det kutting av grønnsaker og steiking av hamburgere. Og vi spiste nesten 50 stykk!

Så var det litt fritt frem, med utforsking i fjæra og besøk hos andre grupper. Artig å treffe igjen gamle venner som er med i speidern.

Søndag var det praktisk oppgave. Patruljene fikk utlevert plast, blomsterpinner, gafatape, fiskesnøre, og hyssing. Med seg i patruljesekken hadde de tusjer og saks.

Så var det bare å sette igang! Her skulle det lages DRAGER! Både kreativiteten og inginørkunnskapen ble satt på prøve. Her ble det utlevert poeng for samarbeid, kunstnerisk utfoldelse med vekt på patruljens serpreg, teknisk utførsel og ikke minst flyveferdighet! Det var mulig å få hele 40 poeng tilsammen. Så nå kunne resultatet fra lørdagen bli totalt forandret.

Patruljene satt i gang med stor insats og levde seg inn i oppgaven, dette var blodig alvor. Men også gøy hørtes det ut for. Da flygeferdigheten til dragene skulle testes, var det noe rart? Det hadde blåst hele helga, men nå var det vindstille! Typisk!

Men patruljene fikk da vist frem dragene. Ungene sprang så fort de kunne bort over fjerasteinene, og opp i lufta for de fleste av dragene!

Vi gratulerer Patruljene med flott insats og gode plaseringer!