Troppens kanotur 31. mai til 2. juni på Ytteråsvatnet

13-IMG 7747Denne gangen hadde vi lagt kanoturen til Ytteråsvatnet oppi Elvran, ei bygd i Stjørdal kommune. Vi hadde invitert med oss speidere fra 10. Trondheim og Vikhammer og til sammen var vi ca. 50 speidere og 11 ledere som la ut på tur. Fokuset på denne turen var kanoteori og kanoredning i vann, kombinert med bygging av ”Katamakano” – en litt annerledes kanoaktivitet i regi av Vikhammer speidergruppe.

Vi hadde ikke med oss telt til denne turen og alle patruljene måtte bygge sin egen gapahuk, noe som var viktig å få trent på i forkant av landsleiren.

Turen startet fredag ettermiddag i nydelig sommervær og speiderne tok utfordringen med gapahukbygging på strak arm. Etter hvert var leirområdet fullt av funksjonelle gapahuker som skulle gi speiderne ly mot været resten av helga. På fredag kveld bar også speiderne kanoene gjennom skogen, over en demning og padlet de inn til det området vi ønsket oss som utgangspunkt for aktivitetene på lørdag.

Lørdagen startet godt med fortsatt flott sommervær. Det var delig å våkne med sola skinnende på ansiktet J Etter frokost kom vi i gang med kanoteori. Speiderne fikk undervisning i forhold til i land- og ombordstigning, påkledning og andre sikkerhetstiltak som er viktig å ta med seg når man skal ut i kano. Etter undervisninga padlet vi en liten tur for å teste ut lærdommen. På grunn av det gode været var det mange som lot seg friste av vannlek og det var også noen som var så ”uheldige” at kanoen veltet. Etter hvert fikk de fleste prøvd seg på kanovelt og kanoredning i vann. Mange fikk seg også en fin padletur i den nybygde ”katamakanoen” som viste seg å være en stødig farkost. En ”katamakano” består av to kanoer som er surret sammen med stokker og med et seil i midten. Det er plass til 6-8 personer som alle kan padle samtidig – dette gjør at den kan få rimelig stor fart. Vi fikk ikke testet ut effekten av seilet da vind var et fraværende fenomen denne helga.

Så ble det tordenvær, kraftig tordenvær. Noen ble redde og andre synes det var veldig spennende. Da den verste regnskura hadde lagt seg fikk vi duskregn som vedvarte resten av turen.

Patruljene fikk trent seg på patruljesamarbeid gjennom ulike oppgaver og speiderne hadde gleden av å bli kjent med nye speidere og lederne nøt godt av at vi var så mange ledere.

Til tross for opplevelse av hjemlengsel og frykt for tordenvær (for noen) oppsummerte speiderne turen med positivt fortegn. De som hadde stått av hjemlengselen og redselen var glade for at de hadde holdt ut, mange var glade for å treffe nye speidere og de aller fleste var veldig fornøyd med at de fikk trent på utfordrende kanoredning i vann.

Tusen takk for lånet av flotte speiderunger. Nå gleder vi oss til landsleir.