Flokktur på Ekornhaugen 23.-24.08.13

a85Da er høstens første flokktur unnagjort med stort hell. 9 gutter og 2 jenter møtte forventningsfulle opp i Bjørkveien.

For 5 av disse var det den aller første speiderturen!

Og vi skulle faktisk overnatte! Vi la i vei innover i Chamonix og gikk både lengern enn langt, ja vi måtte gå i nesten ett kvarter før vi fant Ekornhaugen. Der skulle vi sove i gapahuk. Småspeiderne var litt spent på om det var plass til alle inne i gapahuken, men det gikk helt fint.

 

Men først måtte vi ordne med mat og dessert, ja den fikk de plukke selv. Får ved Ekornhaugen er det godt med bringebærbusker. Så mens noen begynnte å skjere opp kjøttpølser til tomatsuppa, noen fikk igang primusen, gikk resten i gang med plukking av bær. Men det var tydelig at noen hadde vært der før oss, så det ble ikke så mye bringebær på oss. Men nok til ett glass til hver med vaniljesaus!

Etter maten var det tid til litt livlinjekasting og leik før leirbålet. Vi snakket om hva ett leirbål er, før vi innviet det. Under leirbålet kom det ettervært både vitser, spøkelseshistorier og sang.

Så var det tid for finne seg tilrette i soveposen. Og vips var alle nedi posen, før vi vant både tannpuss og godnattaklem. Bålet lyste litt opp for oss utover natta, sammen med fullmånen. Og alle sov godt.

Jeg hadde sakt i fra om at natta varte til 07. 00, men var jo litt redd for at de våknet lenge før det. Men jeg lå lenge å ventet. Niklas stakk hodet frem fra posen ti over sju som førstemann, så jeg syntes den første natta i høst gikk over allforventning.

Frokosten ble fortært. før vi satte i gang med Knivmerke for den som ikke hadde det fra før, mens resten lagde disse i skogen. Det ble spikket og pionert i ei god stund. Knivmerket ble de fleste ferdige med og det ble noen fine smørekniver og rørepinner. Og dissa ble super!

Så var det inndeling i nye patruljer, alltid spennende. Hvem blir Peff og Ass? Hvem skal jeg være sammen med? Vi stokket litt om på de gamle patruljene siden vi “mistet” hele 14 stykk fra før sommeren, (12 over til tropp og to til Island) måtte det store forandringer til. Så nå prøver vi med en ren jente patrulje; Hakkespett. og to guttepatruljer; Tiur og Falk. Det så ut for at de var fornøyde med patruljene.

Ja, da var det igjen tid for mat, før vi pakket sekken. Og undre over alle vi var tilbake i rundkjøringa i Bjørkveien en hel 1/2time før tida!

Og tilbake i skogen var det; TAKK OG INGENTING!