Småspeidermanøver 14.-15.sep.2013

12Vel overstått Småspeidermanøver!

Flokken kom spente opp i firetida til parkeringa på Lavollen. Klare for dyst, med banner og patruljestolthet; her skulle det konkurreres. Turen opp gikk på geledd!

 

Vel oppe, ble det oppsetting av Svervelitelt, noe som må læres. Gamle telt fra 70-tallet må behandles med respekt i følge materialforvalter, Børni. Men med litt hjelp fikk Tiur, Falk og Hakkespett opp hvert sitt telt!

Etterhvert kom også speidere fra Kattem og Trondheim FSK opp. De er litt mere moderne enn oss og setter fort opp sine lavvoer! Så blir det leik før vi samles til leirbål i regnværet. Ut fra hytta kommer roverne og to av vandrerne våre. De vil være med på leirbålet de også. Ole leder det hele, med sang, rop og leker. Både Kattem og Fsk har også sine innslag. Artig, og mye blaut leirbålsgodt ble spist. Vi gir oss etter en liten time, og da er vi temmelig våte. Men i godt humør som speidere er bestandig!

Vi fant soveposen etterhvert for vi skulle jo opp å konkurrere neste morgen. Men med nye patruljesammensetninger og nye Småspeidere på sin første overnatting tar ting litt tid. Hjemlengsel blir kurert og sovestilling funnet og det brer seg en ro over teltplassen, mens inne i hytta “forbereder” roverne seg på den store oppgaven på søndag.

Søndagsmorra er det flaggheis og Scouts Own ved roverne; og Ingeborg holder ord for dagen. Etterpå er det frokost i storteltet med varm drikke. Høstkulden er satt inn for alvor, 4 grader. Småspeiderne har tid til leik, og litt pakking før de andre deltakerne kommer opp. Ja også en peptalk med Roy. Hva var det vi skulle huske på igjen? Hilse og si… når vi kom til postene.

Klokka kvart på elleve står 13 patruljer fra 8 grupper i Sør-Trøndelag stilt opp foran flaggstanga. Alle er spente på å få komme i gang med konkurransen. Lise Forklarer litt om hvor postene er og hva vi skal si. Fløyta er viktig, når den høres går dere til neste post. ..Det er mye å huske på.

Rovere og foreldre er på plass med oppgaver som spenner fra speidehistorie, knuter, kims lek, til førstehjelp, naturkunnskap, hinderløype og tenning av bål. Ca 65 spente småspeidere i patruljer myldrer ut over området i regulert kaos. Men alle finner sin første post og da er det bare å følge løypa rundt.

Etter tre poster er det lunsj. Og til den har Monica, Eva og Arnt med god hjelp av Emil som gikk opp i troppen i høst, stekt sveler til alle deltakerne! Tusen takk! De fikk også solgt kaffe og sveler til tilskuere og ledere! Ja til folk som var på søndagstur også! Det luktet jo så godt!

Etter lunsjen ble det igjen klart for de siste 4 postene og da er det utrolig greit at speidere vet hvor de er og hvor de skal for det gjør ikke en forvirret konkurranseleder! Speidere vær beredt! Alltid beredt! Enn du Lise?

Også de fire siste postene gikk greit, og været bedret seg vi hadde opphold under hele konkurransen. Ja det ble nesten varmt på slutten.

Så ble det endelig oppstilling rundt flaggstanga igjen, etter at rovere og ledere hadde finregnet på poengene.  Det var mange spente småspeidere som stilte seg opp, hvem har vunnet? Marius Døllner, Kretslederen i Sør-Trøndelag delte ut diplomer og Vandre troféet. Det var stor spenning på slutten.

Det var kun ett halvt poeng som skilte de to patruljene som delte andreplassen og førsteplassen. De tre siste patruljene som stod igjen og ventet på resultatet var Tiur fra oss, og Varulv og Ulv1 fra Kattem. Hvem var først? Ulv1 stakk av med seieren til slutt! Gleden var stor i leiren til Kattem. Vi gratulerer! Men samtidig er vi storfornøyd med andreplassen til Tiur! Også de andre patruljene våre gjorde en god innsats!

Tiur og Varulv fikk vær sin trøstepremie i form av Kvikklunsj, som gjorde godt! Før de måtte begynne å pakke ned telt og sekker!

Resultatliste finnes på Sør-Trøndelag sin hjemmeside.

Takk til alle som var med og hjalp til slik at dette ble en fin konkurranse for Småspeidere fra i alt åtte grupper i Sør- Trøndelag!

Hilsen Lise, Roy og Arnstein.