Bytur 30.sep.2013

DSC04410Mandag 30.09 var flokken på historisk vandring i Trondheim. Med Arnstein som guide.

Vi var innom det gamle Rådhuset først, altså folkebiblioteket i dag. Der så vi på skjelettene på den gamle kirkegården. Spennende.

 

Småspeiderne hadde stor kunnskap fra før, men de lærte også noe nytt.

Vi var innom Vår Frues kirke, Tordenskjold som er en slektning av Torfinn!, Skravelkjeringa: altså Lise, før vi gikk opp til Rådhuset og Nidarosdomen. Arnstein fortalte gode historier og fakta om bygninger og folk.

Vi fortsatte med Erkebispegården før vi vandret forbi Thomas Angell, og ned til Gamle Bybro.

Her ble den guidaturen avsluttet og Arnstein syklet tilbake til Byåsen, mens vi andre fant oss en do! Og litt drikke etter nesten to timer i byen. Da er småspeidere tørste. Så var det tilbake til Munkegata og bussen hjem.

Vi jobber videre med merke Nærmiljø, og det krever at alle småspeiderne forteller en historie fra sitt nærmiljø til oss i flokken. Dette gjøres utover høsten og vinteren. Det kan være alt fra byhistorie, til en lokal variant av noe eller noen i sin egen hage.

Vi ser frem til mange fin historier og til en overraskelse på neste møte!

Takk for en fin tur!