Kanotur til Hyllvatnet 26.-27. oktober

Kanotur med overnatting i lavvo sent i oktober er litt risikabelt. P1020332

Snøen fra tidligere i måneden var heldigvis borte og værutsiktene var slett ikke ille.
Yr.no ga håp om godt vær for flokkens tur til Hyllvatnet fra lørdag til søndag.

Ble skeptisk da vi ankom Hyllvatnet på lørdag.
For det første var et litt flere biler på parkeringsplassen enn forventet, for det andre var ikke været helt som en mild morgen hadde varslet.
Vi hadde sjekket med lokalkjente at det ikke var elgjakt ved Hyllvatnet den helga;  og det var heldigvis ikke jegere men tidlig ankomne fra flokken og et par lokale som var på tur.

Vinden var sur og fylte gapahuken og utette klær med kald luft. Hyllvatnet gir ikke noe beskyttelse for vind fra sør. Noen hadde hørt rykter om storm i vente.
Stormen var heldigvis bare en bris og den dreide mer mot vest etter hvert og lot oss få padle i fred.

Lavvoene krever litt plass og vi fikk satt opp en på hver side av gapahuken. Etter en matbit var det ut på vatnet.
Det er alltid den andre siden av vannet som er mest spennende. Det gjelder også Hyllvatnet som har en noen grunne områder med siv og gjørmeøyer helt i sør samt en bekk. Det var ikke mulig å padle opp bekken. Det ble testet av flere kanoer.

Kanoturen ble avsluttet med redingstrening med livline. Etter frileik var det på tide med del 1 av kreativ patruljeoppgave.
Lage en bondegård med ting fra naturen. At livet på bondegårdene ikke er lett fikk vi vite dagen etter.

Skyting med luftgevær var en ny populær aktivitet. Det var heller ingen ting å utsette på ferdighetene til speiderene. De traff bra både sittende og stående og vi måtte øke avstanden til blinken litt for å utfordre dem litt ekstra.

Så var det hamburger til middag før leirbål med sang og vitser. I mørket etter leirbålet lekte speiderne “natteravnene”. Det er en ny lek de fant på selv. Den går ut på at noen aom ikke har hodelykt skulle fange de med hodelykt (slukket eller ikke). Interessant fenomen var jo at natteravnene (uten lykt) fikk ødelagt nattesynet av de med lykt.

Natta var rolig og rimelig kjølig. På Sjokopåleggkuldeskalaen var den “lite smørbar uten forvarming”. Den ekstra timen kom godt med og det ble ikke en tidlig morgen likevel. Frokost og en ny padletur fikk natta ut av kroppene. Siste finpuss på bondegården ble gjort før historien fra gården skulle fortelles for ledere og de andre partrulene.

At de søte kongledyrene og husene med mosetak skulle huse så mye zoombier og død kom litt overraskende på oss. Men det er sesong for de døde nå.
Vi roet oss ned med riving av lavvoer og litt fredelig luftgeværskyting til turen var over.

En flott tur, med unger som tar ansvar, leker og lærer.