Flokktur til Stykket, 8.-9. mars 2014

P1060349Lørdag kl. 1030 møtte 12 forventingsfulle speidere og 4 ledere opp på parkeringsplassen ved Vådanvegen, litt ovenfor Haukvatnet.

Etter oppstilling og opptelling satte vi i marsj oppover mot hytta på Stykket. Det var fint fottur-føre på veien oppover og på tross av litt vonde skuldre pga sekkene så var alle oppe etter ca 45min.

 

Speiderne strømmet inn på hytta for å gjøre seg kjent og de hadde tidlig en plan på hvor de skulle ligge, og slik ble det. Så snart vi hadde fått inn sekker og kommet i orden inne så var det flaggheising med flaggsang før vi gikk inn og spiste lunsj.

I området rundt hytta var det flere gapahuker som var påbegynt men som ikke var fullført. Speiderne gikk sammen i grupper og fortsatte arbeidet med disse. Det lå igjen en del trær og greiner etter vindens herjinger så vi hadde nok av byggematerialer å ta av. Vi oppdaget tidlig at øksene vi hadde tilgjengelig hadde blitt brukt mye uten nødvendig vedlikehold så det å hogge raier ble en krevende prosess. Neste gang skal vi sørge for at verktøyet er i bedre stand!

I tillegg til jobbing med gapahukene ble det også tid til frileik. Bygging av snøskulpturer, snøballkrig, bygging av ”bondegård” og leik på og rundt et stort rotvelt var populære aktiviteter. Etter en lang dag ute så avsluttet vi ute-delen med flaggfiring før vi trakk innendørs og begynte på middagen. Spaghetti og kjøttsaus stod på menyen og der var det flere som var flinke til å hjelpe til. Pga bålforbudet (som nå for øvrig er opphevet) tok vi leirbålet i ovnen i stua og avsluttet offisielt kvelden med sang og diverse underholdning.

Guttene hadde fortsatt litt energi igjen når det var leggetid og de hadde behov for noen påminnelser før de falt til ro slik at jentene også fikk sove…

Søndag startet bra på jenterommet med nedpakking av soveposer før de kom ned til frokost, det får vi se om guttene får til på neste tur…

Nedpakking av personlig utstyr tok den enkelte seg av og det gikk veldig bra. Alle var ivrige etter å komme seg ut når de var ferdige med frokosten og tannpussen.

Vi hadde en fin rebusløype inne på Stykke som krevde litt tanke arbeid og samarbeid i patruljene.Tilslutt kom de frem til hver sin mynt, som ledetP1060367 videre til en oppgave som skal løses til neste møte. Artig!

Rengjøring av hytta tok lederne seg av mens speiderne fortsatte sine gjøremål fra dagen før.

Nedturen gikk fortere enn når vi gikk opp. Nedoverbakke og lettere sekker hjelper godt på motivasjonen!

Vi takker for en fin tur med ivrige og glade barn og for levering og henting til rett tid!

Øystein.