St. Georgsdag 23. april 2014.

StGeorgOnsdag den 23. april, St Georgsdagen, var vi i sammen med ca 150 andre speiere fra Sør-Trøndelag samlet ved Ila Kirke. Løvepatruljen hadde ordnet med en rundløype til oss på 50 spørsmål.

Heldigvis var alle hjelpemidler tillat, for dette var vanskelig.

For flokken sin del hadde vi med en del foreldre som også fikk brynt seg på spørsmålene. Som varierte fra; hvor mange runde søyler har Elgeseterbru? Hvor mange trappetrinn er det i trappa ved Skansen? Hvilket årstall står det på Ila skole? Hva heter Øvre Aasvei i dag? Hvor mange buede vinduer er det på gamle byteateret? Hvor mange tilskuere var det ved det første skirennet ved skistua etter 2. verdenskrig?

 

Ja om dere vet svarene så…..

Men Charlottenlund Speiderne holder seg i toppen av konkurransen. Falk fikk 41 poeng og vant! Gratulerer! Bra innsats av alle Patruljene. Vi fikk utlevert ett flott merke med St. Georg og dragen på! Det falt i god smak hos speiderne!

Etterpå var det St. Georgs messe i Ila Kirke. Med sognepresten Thormod Høyen i Ila menighet. Hvor vi alle avga speiderløfte på nytt!

En fin kveld i regi av Løvepatruljen, som vi håper blir gjentatt også neste år!

Her kan du lese mere om St.Georg og hans tilkntting til Speideren: http://www.speidermuseet.no/artikkel/St-Georgsdagens-historie