Flokkmøte 2.juni 2014

DSC04757I dag var vi på Historisk vandring på Ranheim med start ved den nye Ranheim skole. 13 småspeider og tre leder møtte opp til en vandring på Ranheim i varmt og godt vær.

Roy hadde lest seg opp på historien rundt fabrikken, tegel, leire, fløting av tømmer mm. Og han fortalte villig vekk, men vi så også på moderne og ny kunst som har kommet til langs stien.

Og vi hadde også andre oppgaver underveis, som å lede hverandre mens den ene ikke så. Det var ikke helt lett!

 

 Vi gikk langs Vikelva som er det eneste utløpet fra Jonsvannet, der passerte vi “handlevogna” og forsatte inn i skogen. Da var vi obs på brennhesle for på varme sommerdager går jo speidere i shorts må vite!

Inne i skogen var det nok en historisk raritet, før vi fant veien over ei temmelig skrøpelig bru.

Så fant vi veien opp til Ranheims bydelsmuseum, der Olav Paulsen Guide på museet viste oss rundt og fortalte om Ranheims historie. Vi takker for stor tolmodighet og svar på de mange spørsmål fra småspeider som ikke helt holdt seg til tema…..

Etter vel en halvtimes tid forsatte vi ned til sjøen, via en snarvei gjenom kirkegården, (der mye historie kan leses.) Her nede så vi på restene av kaianlegget fra tidlig 1900 tallet. Før vi avsluttet på Tangen.

For den som vil ha mere historie så klkk på linken under.

https://www.dropbox.com/s/17ltr0xq4qkl3hu/historieRanheim.docx