Fugleprosjektet til Flokken. Våren 2014

02I januar  gikk vi igang med vårens store prosjekt. Vi skulle snekkre fuglekasser, som skulle henges ut i Chamonix, og deretter skulle de følges opp! Kom det unger i kassene tro?

Dette var spennede!

Hver patrulje lagde to kasser hver, og snekeringa gikk suverent! Dette var artig, men slitsomt, var komentarene! Noen fikk tid til å pynte litt mens andre pusset kantene rundt hullet så det var helt glatt, her skulle ingen fugl få flis!

På første møte i februar gikk vi til Chamonix og hengte kassene ut i skogen. Vi prøvde å gjemme dem litt, (for troppen sine kasser som ble hengt opp i fjord, ble revet ned igjen, synd!) 

Så fikk hver patrulje ansvar for finne et passende tre å henge fuglekassene opp i. Tau er tingen, for vi setter ikke spiker i treet må vite!

Så nå var det bare å vente. Ville det flytte noen inn i kassene våre?

 

Vi var og så om kassene våre på to møter, (i tillegg har Flokkleder hvert der og tatt litt bilder.)

I kasse 1 Falk, var det 9 små egg, vi tror det var kjøttmeis som svinset rundt om i treeet og var urolig. Men vi så den ikke inne i kassen.  Kasse 2. Falk, var tom. (Den fikk sener på sommeren besøk av veps! Ett lite bol!) Kasse tre, Hakkespett, var tom. Men i kasse 4 Hakkespett, var det kjøttmeis med fem egg. Kasse 5 Tiur, var tom. men i den siste kassen 6 Tiur, var det igjen 5 kjøttmeis egg. Så tre av fem kasser var bebod i mai da vi sjekket. Ikke dårlig!

Så var Charlottenlund barnehage å så etter kassene senere i mai. Da var desverre ungene i kasse 1 døde, ni små foster lå i kassen. Men de andre ungene i kasse 4 og 6 var vokst seg store og de gapte høyt til kameraet, helt tydlig sultne!

Speiderne var tilbake i Chamonix 16. juni. Da var kjøttmeisungene fløyet sin vei. og kassene tomme.

Men i kasse 3. var det flyttet inn en annen fulg som lå på redet sitt. Jeg er ikke sikker på hvilken sort det er så her kommer sommerens spørsmål, hvilken fugel er det på det siste bilde? Send meg svaret på lise.brekken@ntebb.no. Ha en fin sommer alle småspeidere!

 

Ingrid har kommet med ett forslag på Svart hvit fluesnapper. Noen andre? Mulig premie venter til høsten!!

Hilsen Lise
 og resten av flokk lederne.