22.08-23.08.2014 Overnattingstur for flokken.

34Ett nytt speiderår er i gang og Fredag 22. august til Lørdag 23. august dro vi inn i Chamonix og overnattet på Ekornhaugen.

Vi var ikke så mange på denne turen, men vi som var med, hadde en artig og lærerik tur. Ja noen lå ute i gapahuk for første gang, mens andre prøvde seg under åpen himmel.

Vi møttes i rundkjøringa i Bjørkveien og gikk etterhvert inn i den skogen, som vi har lært å kjenne som vår egen baklomme. Ja i allefall de som har vært speidere ei stund. De nye ble vist inn i eventyret av ivrige patruljemedlemmer.

 

Nede på Ekornhaugen fant de fort seg til rett og hvor de skulle sove ble de fort enige om.

Men det var oppgaver som ventet, og tilå begynne med var det knivmerket som skulle taes. Så erfarne småspeidere fikk hver sin “fersking” lærte bort knivregler, fant emne og delte av sin erfaring i spikkingens kunst. Heldigvis for glemske ledere var det flere gode røreredskaper som ble spikket, for å lage Chili corncarne, uten verken sleiv eller stekespade er ikke enkelt. Eller var det helt med i planen??

Etterhvert som matlukta spredde seg kjente vi alle at vi var sultne. Og det smakte godt med varm gryte i varme torthillalefser.

Og så var det klart for Leirbål. Kapper på godterier frem og vi samlet oss rundt bålet for sang, vitser og hyggelig samvær.

Kvelden seg på og flere fant veien ned i soveposen etter tannpuss og dorunden, men plutselig gikk det ett hyl igjennom leiren. Hva var det? en bjørn, tiger? minst ei mus? men neida det var en innvasjon av edderkopper, langbeinte småkryp, oppe i taket og langs veggene i gapahuken. Redningsaksjon ble satt i gang, men jenter vi er i skogen……Da vi hadde flytet ut de fleste småkrypene sovnet alle stille ved bålglørne…. God natt.

God morgen sa Maya klokka 0600, men heldigvis skulle hun kun ett nødvendig erend… Ja så vart klokka 0700 før gutta stod opp først og dagen startet. Pakking av soveposer er bestandig like spennende.. hvor er trekket mitt, og hvordan får jeg den store posen ned i trekket? Simen, Noah, Ingrid og Vilde smiler lurt… De har ordnet seg med større trekk. så pakkingaa er fort unnagjort. Mens Solveig, Maya, Sigrunn og Signe har litt mere trøbbel… Nye kompresjonstrekk i julegave ja…..


Frokost blir fortært før vi tar en runde å tømmer fuglekassee våre, klargjøring for neste vår. I den ene kassen finner vi bitte små fuglelik. Hva har skjedd? hvorfor levde de ikke opp? Teoriene er mange… og en del av livet. I en annen finner vi ett blått bittelite egg, så søtt!

Så er det tid for lek og morro, før lunsj og oppbrudd. Igjen på Ekornhaugen er det Takk og Ingenting, da vi drar tilbake til sivilasjonen!