Opptakstur for flokken 29.-30. nov.2014.

63Samme helga som troppen hadde også flokken opptakstur, men vi dro på Helkanseter. Oppmøte var halv ellve på lørdagen og med lite snø tok vi beina fatt og gikk opp til hytta. sekker og felles utstyr ble bært opp i godt humør. Småspeiderne gledet seg til tur.

Vel opp var det leik og utskjekking av omerådet som stod på programmet. Mens noen tok på seg oppgaver som  oppvarming av hytta og henting av vann og ved. Ettervert ble det formiddagsmat, med varm kakao. Det smakte godt da det var 5-6 minus ute. Etterpå delte vi oss, noen dro ut igjen til prosjekter der. mens andre ble inne og spilte kort, mens noen tegnet. I flere av fordypningsmerkene er tegning en del av kravet, og det er greit å få gjort det når vi har tid!

Så kom tida da vi skulle dele oss, men litt speiderhistorie og spørsmål først. Hvem er Baden Powell? når kom speidern til Norge? hva er enhet? hva er speidrloven? osv. Joda flokken var godt forbret og i felleskap kunne de svare på det meste. Så var det tid for at de som alt var tatt opp i flokken skulle ned i skogen, ordne med bål og Jungelmedesin for opptak av de nye flokkungene. De som var igjen i hytta forberde middagen; Taco. Noe vi har hatt på denne turen siden 2011, så da kan vi vel kalle det tradisjon!

Det var spente nye småspeidere som kom inn på sermoniplassen. hva skjer nå? Alt gikk etter planen, og 8 nye ulveunger ble tatt opp. Etterpå var det bålkos og leik blant ulvene i skogen før vi gikk tilbake i samlet fliokk til hytta. Der det ble taco og etterhvert leirbål inne i hytta, med sang, vitser og skuespill.

Sengeplasser ble fordelt og “døgninga” satte i gang. Men etter en lang dag med mye friskluft og leik sovnet sistemann litt før tolv, etter store anstrengelser for å holde øya åpne.

Søndagen startet med frokost før flaggheis ved soloppgang, før vi gikk til “Kirkeamfiet” hvor vi hadde gjennomgang av dagen og “God morgen”. God morgen er at alle forteller hva som var morsomt/artig i går og hva som kan bli utfordrende i dag. Så var det skattejakt på programmet. Patruljene orinterte seg frem til skatten: skjokolade! Etterpå brukte vi tida på knivmerke, båltenning, knuter bruk av sag og øks. ja mye av det en speider alltid skal være beredt til!

Etter formidagsmat var det rydding og pakking før vi gikk ned til Parkeringa.

Takk for en fin tur sammen med flotte speidere og ledere.

Lise