Isfiske på Hestsjøen 1.februar 2015

IMG 9363Ja,været skifter fort. Her har vi hadd blå sikker is med sol og kaldt vær. Og når vi skal på isfiske kommer det tett snøvær med vind.

Men hva gjør vel det! 12 småspeidere pluss to fra torppen og en rover, med ledere, foreldre og søsken, ja til å med besteforeldre stilte opp. Ja vi hadde til å med 3 småspeider og ledere fra Vikhammer speidergruppe med oss! Så her skulle det fiskes!

Ungene var spente på om det var fisk der nede under isen. Noe vi hadde fått bekreftet, det skulle være ørret der! Så da var det bare å sette i gang, borre hull, ha på magot eller meitemark på kroken og slippe snørret ned igjenom hullet.

 

Men det var jo enkelte av jentene som heller ville ha magoten til kjeledyr, og gikk rundt å strøk på dem. og lurte på om de kunne ta dem med hjem. Jojo hver sin smak!

Men de fleste var kommet får å få fisk, så magoten havnet i hullet. Og flere var ivrige fiskere, men det var godt med en varme pause ved bålet, og grilla pølser smakte godt.

Ellers ble det godt på skøyter, kastet livlinje, sparket, og lekt masse. Vi testet også ut om vi klarte å komme oss frem med ispiggene vi hadde laget! og de funket godt!

Til slutt fikk vi en fisk, en tre tagga stingsild, som abselutt ikke skulle være der!


Alt ialt en fin formiddag på isen.