Vintertur til Stykket for Troppen

Vi stilte tilsammen 26 speidere og ledere på tur på Lian på fredag. fullmåne

Værmeldingen meldte 3-7 grader, mye regn, opptil 17 m/s vind.

Skiføret visste vi var dårlig, så det var noen som var litt spente på turen. 

Vi fikk prøvd våre nye pulker, som ble dratt av speidere inn: godt jobbet av dem som dro! Den første natta overnattet vi inne på Stykket, bortsett fra våre to kvinnelige ledere, som liker å sove ute i gapahuk.

På lørdag var programmet å lære å sette opp våre nye Bergans Wigloer i snøen. Akkurat da lederne hadde vist hvordan det skulle gjøres, og patruljene skulle sette opp sine egne, kom vindkastene og regnet høljet ned. Det gjorde det litt ekstra vanskelig å sette dem opp, men tilslutt fikk vi opp alle wigloene. Og akkurat da vi var ferdige med å sette leir, løyet vinden og regnet stoppet!

Neste oppgave var å sette opp en tarp eller en presenning mot været. Et par speidere valgte å bygge egne snøhuler for å sove i. 

Middagen foregikk patruljevis. På menyen sto det tomatsuppe “forsterket” med kjøttpølser, grønnsaker og makaroni.

Patrulje Fjellrev hadde tatt på seg leirbålansvaret – noe de klarte veldig godt. 

På søndag hadde det kommet noen centimenter med snø i løpet av natta. Patruljene fikk en liten pioneringsoppgave: de skulle lage seg en skistav av tau og enkle hjelpemidler, før vi rev leir, ryddet og dro hjem.

Som vanlig: alle var enige om at det hadde vært en fin tur! Og våre nye telt og nye pulker dugde bra!

Bildegalleriet ligger her: