Flokktur til Stykket 7-8.mars.2015

P1070537Lørdag morgen møtte totalt 16 flokk-speidere opp med store sekker og enda større forventninger. 

De som hadde vært på Stykket før gledet seg til å komme tilbake og de som ikke hadde vært der var spente på hvordan det skulle bli.
Værmeldingen var ikke så mye å skryte av, ville helga gå med til tørking av bløtt tøy…?

Med oss på denne turen hadde vi selskap av tre stykker fra flokken i Vikhammer Speidergruppe, to speidere og en leder: Ingvar. De ble fort en del av gjengen. De kommer til å være med oss på enkelte arrangementer utover våren så vi kommer til å se de igjen!

Turen oppover til stykket gikk uten problemer, det er tydelig at alle gledet seg til å komme fram! Noen av speiderne måtte hvile etter en stund men da vi hadde fått av dem de tykke ullklærne (!) var de igjen klar for å fortsette turen.

Vel framme på hytta var alle ivrige etter å komme seg inn og finne seg et rom og ei seng å sove i, stemninga var høy og lederne var tidlig inne på tanken å dele opp gruppa slik at noen kunne sove i annekset. Det var ikke noe stemning for det blant speiderne: de ville ligge i samme hytte!

Mens vi spiste lunsj kom regnet og vinden vi hadde sett på værmeldinga. Da var det greit å sitte tørr og varm inne på hytta. Etter lunsjen (og regnet) var det tid for å komme seg ut. Patruljene fikk utdelt kart og kompass og skulle ta ut himmelretninger, ta ut kompasskurs på kartet og i terrenget og kunne gå riktig på en kompasskurs. Dette gikk så bra at enkelte fortsatte med dette på egen hånd etter at vi var ferdige med felles-opplegget.

Etter dette var det frlleik på området der noen gravde hverandre ned i snøen, noen laget restaurant mens andre gikk på tur ned til troppen som hadde slått leir rett nedenfor Stykket. De ivrigste var ute til det begynnte å mørkne, lenge etter de andre hadde gått inn. 

Etter en bedre tomatsuppe- middag med mye godt var det tid for leirbål med forskjellige innslag og noen artige oppgaver. Etter leirbålet gikk de fleste opp og fortalte spøkelseshistorier mens noen ble igjen for å spille brettspill.

Kvelden ble som vanlig sen men til slutt fikk Lukkeøye overtaket og alle falt til ro.

Søndag våknet vi til et nytt landskap: det hadde snødd i løpet av natta! Riktignok var det et svært tynt lag men det så veldig fint ut. Så snart frokosten var fortært fór alle ut. I dag skulle patruljene lage flaskeløype med følgende krav: løypa måtte være minst 2m lang og flaska skulle snu seg i løpet av løypa slik at den kom ned med motsatt ende først. Her var det flere forskjellige løsninger å se, dette var en oppgave som de fleste ble engasjert i. Det å løse en oppgave og kunne bruke kreativitetn i samspill med andre så ut til å fenge bra.

Etter to runder der de enkelte patruljene fikk vise fram hvordan løypene fungerte ble det til slutt kåret en vinner. Etter det ble det spikking for de som ikke hadde tatt kniv-merket (pluss noen som hadde det fra før) og frileik for resten.

Etter lunsj var det utpakking, rydding og vask før vi satte kursen nedover mot ventende foreldre. Noen av speiderne sovnet nok tidlig på søndag… Vi takker for en fin tur og gleder oss til neste!