Info om Nord17 1.-8. juli – landsleiren i Bodø

Det er bare å sette kryss i kalenderen for alle i troppen, roverlaget og ledere som skal på landsleiren til sommeren. Leieren er 1.-8. juli, men vi planlegger speideraktiviteter i perioden torsdag 29.6 til onsdag 12.7.2017. Denne nettsiden vil til enhver tid være oppdatert med siste gjeldende informasjon.

Vi reiser med Klakkur speidergruppe. De kommer med direktefly fra Reykjavik til Trondheim, og blir i Trondheim og på leir sammen med oss i nevnte 14-dagersperiode. Vi vil gi tilbud om å overnatte hos speiderfamilier i Trondheim, på samme måte som vi fikk tilbud om å overnatte noen dager hos dem da vi var i Akureyri før Landsmót Skáta 2016, sist sommer.

Mer informasjon om leiren finnes på www.nord17.no eller leirens  Facebookside: https://www.facebook.com/Nord2017/

Ledere på leiren

Følgende ledere vil delta på leiren: Eivind Smørgrav (leder for leiren), Bjørn Olav Brekken (utstyr), Bente Seljestokken (sanitet), Roy Seland (logistikk), Kim Ivar Andersen (sanitet), Karen Madsen (mat), Petter Gjerp, og Lise Brekken (kretsrepresentant).

Hjemmeleder under leiren blir Nils Andreas Thommesen.

Reise

Vi reiser med fly til og fra Bodø. Alle unntatt en liten for- og baktropp reiser fra Værnes fredag 30/6 kl 18:30 og returnerer fra Bodø fredag 7/7 kl 23:10 med ankomst Værnes lørdag 00:15. Felles avreise fra lokalet til Værnes kl 15:00.

Hver deltaker kan ha med 1 kolli, max 20kg + 1 stk. max 8kg håndbagasje innenfor målene 55x40x20cm. Speiderkniven må ligge i innsjekket bagasje. Det er også de vanlige reglene for flasker med drikke etc. Husk at det er lov å ta med tom drikkeflaske gjennom sikkerhetskontrollen som kan fylles i avgangshallen. De som reiser med rutefly får egen info.

Mat fredag 30/6

Pga frem og tilbake med flyreisen fikk vi ikke bestilt mat til fredag kveld. Alle må derfor spise godt før de drar til Værnes og ta med niste for resten  dagen. Det blir en lang kveld da vi må rigge leir før vi kommer i posen, så ta godt i!

Betaling

Hovedbetalingen på 5300kr er allerede innbetalt. Dette dekker reise og leirkontingent. I har det kommet en etterbetaling på 700kr som dekker div ekstrautgifter. Epost med informasjon er sendt ut. Husk å merke betalingen med speiders navn.

Regler på leir

Leiren har sine egne regler for orden og oppførsel. Vi følger disse. I ytterste konsekvens kan speidere sendes hjem for egen regning. Det viktigste på leir er dog at speiderene hører på Peffen sin.

Sanitet og medisiner

Et helsekort må fylles ut for hver deltaker. Kortet kan lastes ned her, fylles ut og levers til sanitetsansvarlig (Bente eller Kim) i god tid før avreise. Kortet behandles konfidensielt og oppbevares av lederne. På leirområdet finnes en sykestue bemannet med frivillig helsepersonell. Vi har med utvidet førstehjelpsutstyr og tar oss av småskader selv. Det vil være mulighet for dusjing på området. Det er imidlertid restriksjoner på bruk av såpe ettersom leiren ligger på et område som brukes til økologisk jordbruk. Kun økologisk såpe merket med Ecocert er akseptert og dette kan feks kjøpt via speidersport. Gruppa kjøper inn såpe og shampoo til alle patruljene.

Lommepenger

Vi har blitt enige om at speiderne utstyres med kr 500 i lommepenger for leiren. På leirområdet er det i utgangspunktet ikke nødvendig med penger da mat og alle aktivitet er dekket av kontingenten. Det vil være salg av godteri, stand fra speidersport, samt salg av leireffekter. Nord17 har lagt opp til kontantfri leir gjennom et system fra www.cashless.no. Speiderne får et deltakerbånd ved innsjekk i Bodø med en chip som brukes til betaling inne på leirområdet. Dette lades opp via nettløsningen til cashless. Info og ID for påfylling av penger på båndene er sendt til alle deltakerne pr epost. Dersom du ikke har fått infoen må du ta kontakt med Eivind eller sende epost til troppen. Tekniske problemer eller spørsmål rettes til https://www.cashless.no/Kontakt/tabid/271/Default.aspx

Pakking, navning og praktisk om utstyr

Hver deltaker kan ha med 1 kolli, max 20kg + 1 stk. max 8kg håndbagasje innenfor målene 55x40x20cm på flyet. Pakk ikke for mye! Husk at det kan være kaldt, forblåst og vått i Bodø selvom det er Juli.

Speiderne må ha med stor sekk til patruljehaiken, men man kan selvsagt pakke i bag og legge sekken inni eller surre den utenpå. Vi anbefaler å ta med den sekken speideren bruker på vanlige speiderturer. De skal ha med seg sovepose, liggeunderlag, kopp, fat og bestikk, klesskift, regntøy, speiderkniv (sitteunderlag og drikkeflaske er også kjekt). Patruljen skal i felleskap ha med seg presenning og tau for å lage gapahuk, stormkjøkken og gass, brødmat og råvarer til middag og førstehjelpssaker, så man må regne med å ha noe av dette i sekken i tillegg. Dagstursekk blir for lite. Det kan være lurt å ha med seg en stor pose (obs/IKEA)  til å legge resten av det de har med på leir igjen i teltet mens man drar på haik.

Husk å merke alt utstyr med navn.

Gruppa har med fellesutstyr som telt, primuser, kjøkken- og førstehjelpsutstyr. Hver enkelt må ha med personlig utstyr som sovepose, liggeunderlag,  bestikk, tallerken, kopp, sol- og myggkrem (ikke spray, please), skift for ei uke, regntøy, fottøy, etc.

Pose i tøy eller netting for skittentøy er kjekt å ha; vått tøy i plastpose mugler fortere enn man tror! Sovemaske er også anbefalt pga midnattsol 🙂

Powerbank til lading av telefoner selges av speidersport.no Link . Denne kan byttes inn på området for lading. Vi kommer også til å lage ei ladekasse.

Islendinger

Det kommer 46 speidere og ledere fra Klakkur speidergruppe. De ankommer torsdag morgen kl 8:xx. De fleste av speiderne skal innlosjeres privat hos våre speidere. På leiren vil vi ha felles leirområde med Klakkur. Før og etter leir blir det felles aktiviteter sammen med Klakkur. Noen av disse aktivitetene vil ha en egenandel som betales løpende av den enkelte speider. Gruppa samler mao ikke inn disse pengene på forhånd. Bindende påmelding til aktiviteter og overnatting av Islendinger skjer ved å laste ned og returnere skjema til troppen.chaspeider@gmail.com. Lenke til skjema

Oversikt over hvem som skal bo hos hvem til hvilke tid finnes under. Feil, mangler og etteranmeldinger rettes til Lise eller på facebook.

 

Detaljert opplegg med tider annonseres i terminlista. Her er en skisse:

Torsdag 29/6: ankomst Værnes kl 8, de busses til lokalet og drar til Ravnkloa. Vi har felles opplegg på Munkholmen og videre til Nidarosdomen og grilling på Marinen. Denne dagen vil være felles med Kattem speidergruppe som også har Islendinger på besøk. Etter opplegget er slutt på Marinen blir de islandske speiderne med sine verter hjem.

Fredag 30/6: Lek i Chamonix og avreise til Værnes. Planlegg for at dere ikke bare må kjøre egen speider, men også gjestene til Værnes. Det blir felles avreise fra lokalet kl 15:00.

Lørdag 8/7: Henting på Værnes av egen speider og gjester som skal bo hos dere. Resten av Islendingene overnatter på lokalet.

Søndag 9/7: Islendingene  og  Chaspeidere som ønsker, drar til Stykket. Avreise til Våddan fra lokalet.

Mandag10/7: Tilbake fra Stykket og tilbake til privat overnatting. Speiderne tar trikken til byen og buss til lokalet.

Tirsdag 11/7: Tur til Rypetoppen klatrepark. Vi setter opp busser. Avreise fra lokalet. Egenandel 400kr som dekker inngang, buss og varmmat.

Onsdag 12/7: Norske og Islandske patruljer pares ihht Nord17 og drar til byen sammen. Vi har ordnet gratis inngang på Vitensentret for speidere som har på speiderskjorte denne dagen. Felles avslutning med pizza i Tyholttårnet på kvelden. Egenandel for pizza 150kr. Etter avslutningen drar alle Islendingene til lokalet for overnatting.

Torsdag 13/7: avreise fra Værnes ganske tidlig.