Flokktur 22.-23. okt.2011

 Vi hadde en trivelig og fin tur til Vassbygda. Og nok en gang var vi heldig med været, oppholds og 10 grader i slutten av oktober, kan vi vente oss noe bedre! Det var 9 spreke og ivrige flokkunger som gikk ut fra parkeringa. Ungene tok hver sin sekk og noe fellesutstyr og gikk inn til den antatt leirplassen. 
 
Da vi alle hadde godt minst to turer og fått inn alt utstyret, så vi oss rundt og hørte godt at det sa bare sjupp sjupp i markaSurprised.Her kan vi ikke slå opp telt! Jordet der vi skulle ha leir var oversvømt. Da var det bare å laste opp sekkene på nytt og forsette turen oppover i skogen. Bak jordet var det et høydedrag som var kledd med granskog.   Der oppe var det en liten lysning, som med litt godvilje hadde plass til 4 Svervilitelt. Så var det “bare” å hente resten av utstyret!Undecided
 
 
      Det var godt med litt formiddagsmat da alt var oppe. Ungene så seg litt rundt etter maten, mens vi voksne satte opp teltet, men bare ett!  Så fikk patruljene utlevert hvert sitt telt med plugger, overseil og presening og følgnde beskjed ” Nå skal dere sette opp teltet, se godt på det vi har satt opp, og si i fra når dere er ferdige”  Patruljene gikk tilverks med stor iver og godt med pågangsmot. Jeg syns de var flinke. Når en tenker på at det var første gangen med  Svervilitelt og mange ikke hadde satt opp telt på egen hånd før, så var det lite veiledning de behøvde. Det var mange stolte unger som flyttet inn i teltene etterhvert.
 
 
      Så var det klart for neste oppgave. Det skulle lages “trefot”. Bjørn hadde ordnet med raier til oss, og viste ungene hvordan suringene var. Og etter ei lita stund var det tre fine trefoter klare. I mellomtiden hadde de også fått fyr på bålet. Den ene trefoten ble satt over bålet, mens de to andre ble brukt i bakkant av gapahuken vi satte opp, for beskyttelse mot regnet som bare måtte komme.
      Deretter var det middagen som stod for tur. Ungene gikk i gang med å kappe opp grønsaker, poteter og kjøttpølser, til pytti i panne. Hver patrulje ordnet sin egen variant, og steiking på bål og primus gikk supert. Jeg tror alle koste seg med maten, og ble god og mett. Da vi var ferdig spist var det så mørkt, at det var godt at noen hadde tenkt på hodelykkter. (annbefaller alle å ha med seg lykt på både møter og turer fremover.)
 
 
      Etter oppryding var det klart for Leirbål. Noe peffene våre hadde påtatt seg ansvaret for. Det ble et langt og fint Leirbål med mange rop og sanger fra CiC og flere innslag fra div. skoleforestillinger.(Vi har jo unger fra Brundalen, Byåsen, Charlottenlund og Ranheim barneskoler,totalt er vi nå 15 stykk i flokken) Alle var med og bidrog, noen ble hese etter hvert.
 
      Plutselig lokket teltene på flere av ungene, og kvelden senket seg over leiren. Det ble da en stille stund for oss voksne foran bålet med duskregnet på gapahuktakket og kaffekoppen i handa! Lykke!
 
 
      Søndag morgen oppbrant med sol over skogkanten,frokosten ble gjort unna sånn etterhvert, litt ryding, og lek, Før vi hadde Scouts Own og God Morgen, Under God Morgen for alle barna si en ting som var morsomt dagen før og en utfordring fra dagen i dag. Og de fleste syntes at det å få sette opp teltene og lage maten selv var morsomtSmile
 
      Så var det klart for tre av de nyeste speiderne våre, til å ta knivmerke sammen med Olla, Mens de andre ble med Monica på tur til Skarsjøen. (Lise tok oppvasken.) Det ble spikket og snakket om hvordan vi skal behandle kniven med stor iver. Og etter ei god stund fikk vi tilbake fornøyde turgåere, med bandasjer både her og der, litt førstehjelps øvelser underveis! Da var det tid for å rive leir. Det var litt vanskelig å få våte telt ned i trange teltposer, men med litt hjelp gikk det til slutt.
      Etter en laaang tur, tilbake til parkeringa, hadde vi fremdeles 9 spreke unger, som klatret i trerne??
 
Takk for en kjempe fin tur, Lise
.