Søndagstur for flokken, 30.sep.2012

Bymarka er flott når høstfargene er her og sola skinner.

Det fikk 14 flokkunger og 4 ledere erfare da vi la ut på tur. Vi staret på Byåsen butikksenter, og la friskt i vei mot Lavollen.

 

Første stoppen var på en skogslekeplass, hvor et ekorn lekte seg friskt opp og ned granleggene. Artig å se på hvor nære vi kommer.

En liten bom på kartet og vi havnet på golbanen, heldigvis kom vi oss fort av banen uten uhell. Men da ente vi opp med at vi måtte over en “stor bekk”, noe som speidere klarer med glans, nesten..

Vel fremme ved Lavollen, var det en liten pause før vi fortsatte opp til Helkansetra. Der hadde vi en lengere matpause, og matpakka smakker ekstra godt i høstsola.

Så fløy plastposen. (Dette for vi skjekke når vi begynner med værmerke.) HI,HA,HO. To runder med lek og konsentrasjon, er greit før vi labber vidre mot neste mål. Våttakamman!

På veien skulle vi finne kongler og bær. Noe alle klarte med glans. Ja, noen fant hele 8 bærsorter, og da noen fant den 9. så hadde ikke det noe å si får Kantareller slår alle bær….Vel fremme så ble utsikten beundret og div. punkter i Trondheim pekt ut. Før vi igjen inntok litt næring. Ja også skrev vi oss inn i boka som “speidergruppe på ekskusjon.”

På tur ned fra Våttakamman, la vi turen gjenom Arnsteins eventyrløype med redningstrær og bortkommende stier. Den beste delen av turen i følge flere av speiderne. En virkelig “Gådegvill”- tur.

Men vi fant trikken og etterhvert busen hjem til Charlottenlund. Takk for en innholdsrik og morsom tur!

Bilder fra søndagstur med flokken: