Troppstur på Vennafjellet 27-29. september

IMG 0978

Troppen har hatt nok en kjempefin tur, denne gangen til Vennafjellet, nært Selbu, i Mostadmarka. Vi kom fram i ganske vått vær, og endel ble litt våte da leiren ble satt opp på fredagskvelden. Tåke og regn gjorde at vi ikke så hvor flott leiren lå før vi våknet neste dag. Da fikk vi et meget pent utsyn i retning Vassfjellet og blånene bortover.

 

 

Noen hadde vært litt kalde om natta, for det hadde vært minusgrader, og andre hadde sklidd i soveposen fordi teltene sto i litt bratt terreng. Etter frokost lot vi sola komme for å tørke opp soveposer og annet vått, før vi satte igang patrulje-orienteringen.  Sjekkpunktene/postene var fordelt over et stort område, og tok hele dagen: ned til en bro, opp på en fjelltopp, videre til en gammel nedlagt seter og til slutt til Gammelvollstuggu. Alle fikk prøvd orienteringskunnskapene sine, og underveis skulle de også løse noen oppgaver.

Vel hjemme i leieren var det båltid, for alle skulle lage middag i aluminiumsfoliepakker på bålet. Det ble mange forskjellige middagsmåltider på de to bålene, og vi synes dette er såpass godt og enkelt at det vil vi nok gjøre oftere.

Tradisjonen tro hadde vi et leirbål på lørsdagkvelden. Leirbålet brant ikke så lyssterkt – men det gjorde at vi så den fantastiske stjernehimmelen bedre – og noen så også stjerneskudd. Vi fikk gleden av både nye innslag (“The Fox”, bl.a) og endel kjente travere som Bugaloo og “Har ni Era klara Barnastemmer kvar”.

Været holdt seg tørt, pent og ganske kaldt. Søndagen ble hovedsakelig brukt til å rydde leir, plukke søppel og avslutte. Tusen takk for turen til alle som var med! 

Vi har flusst med bilder, og galleriet er denne gangen delt inn i to! Galleri fra turen, del 1:

 Galleri fra turen, del 2: