Charmrådstur til Rypetoppen, Brudesløret og Feren

Førerpatruljen i troppen, aka charmrådet, var 30.5-1.6 på en flott tur i Merkåker.  Vi har padlet, sett mye fin natur, reflektert over og øvd på patruljedrift og ikke minst, vært i Rypetoppen Adventurepark.

Vi var ikke helt fulltallige, da verken Peff eller Ass fra Fjellrev kunne komme, og heller ikke “senior-peff og -ass” i Troll.

Førerpatruljen pakket først alt fellesutstyr på lokalet. Vi ordnet matinnkjøp underveis, og trakk med oss seks kanoer på hengeren.

Vi fant oss en fin teltplass like utenfor Teveltunet, etter å ha rekognosert litt. Da fant også noen ut at de som bodde i telt ti meter bortenfor oss var en familie de kjente fra Ranheim.

På lørdagen var været litt mer vindfullt enn vi hadde regnet med, så Feren ble litt for vanskelig å padle i, men vi tok heller en skogstur der vi var. Bra å kunne improvisere og tenke ut alternative planer. På ettermiddagen padlet vi forbi Rypetoppen og inn til Brudesløret, som faktisk ligger i Sverige. Det var en fin foss, og det var stilig å se folk på zipline over hodene på oss.

Kveldsmaten var taco, tilberedt av førerpatruljen. 

Vi hadde et stearinlys som leirbål – et leirbål uten sang og vitsing – men med refleksjon og ettertanke istedet.

Søndagen rant med varmen, og vi gikk inn til parken og fikke en kjempefin dag i høyden. Og spiste nydelige burgere på parkens griller. Mange fikk utfordret sine grenser når det gjelder høyder og luftighet, både i klatreløypene og zip-linene. De som tok “Ørnen” som gikk i tre lengder over vannet, kom tilbake med et stort “zip-glis” om munnen!

Det var nok endel slitne speidere etter turen, fulle av opplevelser – og kanskje litt mindre søvn enn defår i senga hjemme.

Bildegalleriet er her: