Småspeidermanøver 20.-21.09 2014

01Her er en liten raport fra “Kaas jakt”, Småspeidermanøveren 2014.

Det var forventningsfulle småspeidere som møtte opp på parkeringa ved Lavollen i 12-tida på lørdagen. Praten gikk lett mellom “gamle travere” og ferske konkurangse deltakere.

Hva skulle skje nå? og hvem var de andre grå kledde som sprang rundt på haugen?

Spørsmålene var mange. Men endelig ble det oppstilling og vi kunne begynne å gå opp til Helkanseter.

 

Vel oppe på setra, fant vi leirplass og satte opp teltene patruljevis. Ikke helt enkelt, men sammen klarte de det bra. To og to telt med duk i mellom, gir godt med plass, og dekke når været ikke er meldt fra sin beste side. Men pytt vi vet å ordne oss.

Så var det tid for litt mat før vi startet på helgas program. Det første vi skulle var å gå opp til Geitfjellet. Sammen med flokkene fra 10. 17Trondheim speidergruppe og Kattem Speidergruppe. (Det var disse tre gruppene som lå over fra lørdag til søndag.)

Turen skulle foregå patruljevis, men når ca 45 speidere pluss ledere skal gå i samla flokk blir det fort sprekk i rekkene. Ja enkelte av patruljene var sprett over stor avstander. Men alle kom seg opp på toppen. Der ble det pause og gruppe bilde. En stor flott gjeng med småspeidere!

På vei ned igjen hadde vi lagt inn en førstehjelps post. markører lå ute i terenget å spilte bevistløs, hva gjør vi nå? Men speidere er alltid berett og løste oppgaven bra.

 

Vel ned på Helkanseter ble det tid for leik før middagen måtte lages, Karbonader i grove hammburgerbrød med salat til. Flokkunger som er aktive spiser godt og nesten alt forsvant. (Det ble nok til en hver til frokost på søndag også, Lise Beregner godt!)

Så mere lek sammen med de andre småspeiderne før Leirbål med sang leiker og vitser, vi holdt på til ca 22, og da var det flere som spurt om å få legge seg, slitne etter dagens inntrykk. Det var stilt i leiren i elvetida. Hvile før morgendagens konkurangse.

Vi våknet opp til lyden av regn på telt takket, men det ga seg heldigvis etter hvert. Flaggheis og flaggsang hører med selv i regnvær. Men frokosten ble fortært inne i teltene. Nå var det på med stillongs og ullgenser under rengklærene.

Tid til mere leik før patruljene fra Trondheim 8., Stjørdal, og en enslig Småspeider fra Melhus ankomm klokka 1045. Og leik er de flinke til. Selve konkuransen startet kloka 11.00. Da var vi klare med banner og patruljesekker. Oppstilt i rekker og spente på oppgavene.

I år spente oppgavene over temaer som førstehjelp, bål, knuter, trekjenskap, speiderkvis, orintering og hinderløype.Speiderne jobbet godt med oppgavene og syntes det var morsomt å bryne seg på hinderløypa. Men oppgavene var enten for enkle eller speiderne for flinke, for det var svært lite som skilte dem i poeng.

Spenningen seg under premieutdelinga, da det stod igjen fire patruljer sa Geir Tore at tre av dem hadde kommet på delt andreplass. De fire var Firfisle og Falk fra Kattem, Aspirantene fra Trondheim 8. og Tiur fra Charlottenlund. Hvem hadde gått av med seieren? Ungene våre jublet da de skjønte at Tiur hadde vunnet. Gratulerer!90

( Noe som gjør at det er bare å sette av helga 19. -20. september 2015 til Speidern,for da arrangsjerer vi konkurangsen, men pytt pytt det gjorde vi i 2013 også så det klarer vi vel, god dugnadsånd blant foreldrene gjør dette enkelt!!!)

Også Falk og Hakkespett gjorde en flott insats og gratulerers fra lederne!

Så var det bare å rive leir, pakke ned telt og rusle ned fra Helkanseter for denne gangen….

Takk for ei trivelig helg med småspeidere fra mange grupper i Sørtrøndelag Krets.