Dagstur for flokken 1. nov 2105

PB010328 800x600Søndag 1. november møttes vi på Saksviksvollen parkering, og dagsturen gikk til Bjørnstadtjønnin der hulen Finn-Pålstuggu ligger. Turen gikk gjennom litt myrete terreng men godt humør og godt skotøy gjorde at turen innover gikk supert for alle mann selv om vi hadde litt navigasjonsutfordringer underveis.

I følge sagnet skal en fredløs svenske kalt Finn-Pål ha fordrevet en ulvetispe, drept valpene og tatt over hulen, angivelig på slutten av 1700 tallet.

Under annen verdenskrig skal hulen også ha blitt brukt av motstandsfolk en stund. Her skal også ha vært en radio for kommunikasjon til England. Går en 5-6 meter innover og oppover i hulen kommer en til en avsats der det er lagt et plankegolv. Her skal være ligge plass til rundt 8 personer. Kanskje et spennende sted for overnatting?

Flokken koste seg med niste og utforskning og klatring i hulen og i området rundt. Alle var enige i det hadde vært en super dag i skogen.

 
Foto: Lise og Emre